1 OP 1 COACHING

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die er op gericht is om mensen in positieve zin te veranderen. Een coach begeleidt zijn cliënt bij het bepalen en bereiken van doelen. Met behulp van gesprekken krijgt de cliënt helderheid in zijn eigen gedrags- en denkpatronen. Door een wisselwerking van inzicht en gedrag komen de veranderingen vervolgens tot stand. Als leefstijlcoach ga ik uit van de positieve psychologie. Ik richt me op de huidige situatie en de toekomst. Je verleden kan natuurlijk aan bod komen, maar daar ligt niet de focus. In diverse gesprekken gaan we onderzoeken tegen welk probleem je aanloopt en hoe we dit in positieve zin kunnen veranderen. Hierbij kun je denken aan het aanleren van een gezond voedingspatroon of aan het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld.

VOOR WIE

Gezond met Marg is er voor iedere vrouw die op zoek is naar een betere, gezondere en daarmee gelukkigere versie van zichzelf. Die écht verandering wil en daar voor wil gaan. Voor de vrouw die in een tijd van verschillende voedingstrends en tegengestelde gezondheidsadviezen nu écht ontdekken wil wat bij haar past en wat haar in balans brengt. Voor de vrouw die bereid is verantwoordelijkheid voor zichzelf en haar gezondheid te nemen en die naar zichzelf wil kijken. Het is wellicht niet de meest makkelijke weg en ook geen quick fix, maar het is zeker wel de meest duurzame weg. Een weg waarbij je veel over jezelf zult leren. Een weg die jou in positieve zin blijvend zal veranderen.

 

Ook vrouwen die voedingsgerelateerde problemen ervaren, kunnen bij mij terecht. Wellicht heb je lichamelijke klachten na het eten van bepaald voedsel of voel je je eigenlijk vaak moe en futloos. Samen kijken we naar je voedingspatroon en krijgen we duidelijk op welke voeding je goed en minder goed reageert. Ik zal je inzicht en bruikbare tips geven op het gebied van gezonde, volwaardige voeding waardoor jouw klachten afnemen en jij je weer energiek en fit zult voelen. Ook op het gebied van mogelijke intoleranties en voedselovergevoeligheden kan ik je verder helpen. Ik weet als geen ander hoe het is om jarenlang met lichamelijke klachten rond te lopen en niet te weten hoe hier op een positieve manier mee om te gaan.

Alone we can do so little,
together we can do so much.
- Helen Keller
MIJN STIJL

Ik ben groot voorstander van een persoonlijke benadering. Iedereen is uniek, heeft zijn eigen voorkeuren en behoeftes en verdient daarom ook een persoonlijke aanpak. Ik ben praktisch ingesteld waardoor je na ieder gesprek met een opdracht of oefening naar huis gaat. Als je vastloopt of vragen hebt kunnen we tussentijds telefonisch of per e-mail contact hebben. Op deze manier hoop ik dat je gemotiveerd en in de flow blijft om verandering in je leven aan te brengen.

 

Mijn uiteindelijke doel is dat je tevreden zult zijn met wie je bent, je lekker in je vel zit en positief in het leven staat. Ik geloof dat ik in dit veranderingsproces een steun in de rug en stok achter de deur voor je kan zijn. Aangezien ik me in kan denken dat je eerst wilt ervaren hoe ons contact verloopt, nodig ik je uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Voel je vrij om aan te geven waar jouw behoefte ligt!

COACHINGSMETHODEN

Er zijn vele methoden die bij coaching ingezet kunnen worden. Afhankelijk van o.a. de aard van het gesprek en het karakter van de cliënt zal er een keuze gemaakt worden voor de techniek die ingezet gaat worden. Hieronder vind je een korte omschrijving van een aantal methoden die ik inzet. Daarnaast laat ik ons gesprek graag organisch verlopen en maak ik gebruik van technieken die ik op dat moment gepast vind.

writing2
H-MODEL

Graag werk ik met het H-model omdat dit model gericht is op het doel in plaats van op het probleem. Vanuit de oplossing werken is erg positief. In het H-model worden vijf gebieden onderscheiden die in het gesprek aan bod kunnen komen.

MENTAL COACHING

Deze stimulerende en inspirerende vorm van coachen is met name op de mind gericht. Je gedachtes en de manier waarop je tegen jezelf praat, zijn bepalend voor de uitkomst. Belangrijk bij mental coaching is het omzetten van negatieve naar positieve gedachtes. Er zijn drie stappen nodig bij het positief veranderen van je mindset: het herkennen, het stoppen en het vervangen van negatieve gedachtes.

RET

Rationeel Emotieve Therapie (RET) is een vorm van cognitieve gedragstherapie. RET gaat ervan uit dat niet de situatie of gebeurtenis je gevoelens veroorzaken, maar de gedachtes die jij hebt over die bepaalde gebeurtenis of situatie. Je gaat oefenen met meer constructieve en realistische gedachtes waardoor je je anders gaat voelen en gedragen.

WANDELCOACHING

Bij deze vorm van coaching wordt de omgeving als inspiratiebron gebruikt. Al lopend gaan we met elkaar in gesprek. In beweging kom je tot nieuwe inzichten en ook maak je makkelijker contact met je intuïtie. Je gedachten kun je de vrije loop laten en je wordt geïnspireerd door dat wat er letterlijk op je pad komt. Wandelen zorgt voor helderheid in je hoofd en plaatst de dingen in een breder perspectief.

SPECIALISATIES

In aanvulling op eerder genoemde coachingsmethoden ben ik gespecialiseerd in de volgende onderwerpen:

  • Leefstijl
  • Vermoeidheid en energie
  • Hoogsensitiviteit
  • Voeding en gezondheid
  • Voedselovergevoeligheden en – intoleranties
  • Balans in je leven
  •  LIJV (lekker in je vel)
EFFECTIVITEIT COACHING

Inzicht opdoen en gedragsverandering staan bij coaching centraal. De persoonlijke begeleiding die ik geef is op basis van een gelijkwaardige 1 op 1 relatie. Het doel is om je persoonlijke effectiviteit te vergroten en een blijvende verandering te realiseren. Zo leer je wat gezonde voeding is, creëer je de juiste mindset, weet je wat je in je kracht zet of je er juist uit haalt, maak je beter contact met je lichaam en weet je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.

 

Gedragsverandering vraagt om bereidheid tot verandering, kennis, inzicht en tijd. Om het effect van onze coachsessies zo groot mogelijk te laten zijn werk ik met trajecten van gemiddeld zes sessies. Deze periode geeft ons de mogelijkheid om samen écht stappen te maken.

Wil je een gratis kennismakingsgesprek of heb je een vraag?
Neem dan gerust contact met mij op.