LEEFSTIJL EN GEZONDHEID

Leefstijl is de verzamelnaam voor al het gedrag waarmee je invloed op je gezondheid kunt uitoefenen. Hierbij kun je denken aan voeding, lichaamsbeweging, ontspanning, stress, werk en slapen, maar ook de wijze waarop je over jezelf denkt en met tegenslagen omgaat heeft invloed op je gezondheid. Het is de totaalbalans die je gezondheid bepaalt. Samen met jou zet ik mij als leefstijlcoach in om jouw kwaliteit van leven te verhogen. Hierbij is het van belang dat we kijken naar oplossingen die bij jou aansluiten; alleen dán zullen we een duurzame verandering bij je teweeg kunnen brengen.

VERANDERING KOST TIJD

Tot verandering komen is niet altijd makkelijk. Patronen en overtuigingen die vaak al jaren bestaan weerhouden ons ervan om tot gedragsverandering te komen. Vele eet- en leefpatronen bestaan al heel lang en zijn er in de loop van de tijd ingeslopen. Om deze patronen te doorbreken is er inzicht, tijd, oefening en herhaling nodig. Dit in je eentje bereiken is natuurlijk mogelijk, maar samen kom je verder. Ik hoop dat je je door mij gesteund en begrepen zult voelen. Dat we samen tot verandering komen en dat je leert hoe je deze leefstijl blijvend vast kunt houden. Voorwaarden hiervoor zijn dat je écht wilt veranderen en dat er daarnaast een ‘klik’ tussen ons is. Zodat je je ontspannen voelt en vrijuit durft te praten.

The secret of change
is to focus all of your energy
not on fighting the old
but on building the new.
- Socrates

MISSIE

Het is mijn wens en doel om vrouwen te helpen bij het vinden en het in praktijk brengen van een passende en gezonde leefstijl. Ik wil ze stimuleren, motiveren en inspireren op weg naar een gezond en gelukkig leven. Mijn kennis en enthousiasme voor een gezonde leefstijl en het positieve effect daarvan wil ik graag met andere vrouwen delen zodat ook hún gezondheid en kwaliteit van leven verbetert.

VISIE

Voor mij is een goede gezondheid een heel belangrijke voorwaarde voor al het andere. Als je niet lekker in je vel zit, heeft dat effect op alle andere aspecten van je leven. Voor een goede gezondheid is het allereerst noodzakelijk om te weten wat goede voeding is. Voeding die je voedt. Daarnaast is het van belang dat je je eigen lichaam kent; waar reageer je goed op en wat kóst je juist energie? Ik ben ervan overtuigd dat een gezond voedingspatroon en een gezonde manier van leven ook op andere levensgebieden een positief effect hebben. Daarnaast geloof ik dat je samen verder komt dan alleen. Als je alles al wist en in praktijk kon brengen was je ongetwijfeld niet op deze website beland, toch?

DEFINITIE VAN GEZONDHEID

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO 1948) betekent ‘gezondheid’ het volgende: ‘Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.’

 

In de loop van de jaren is er kritiek op deze definitie ontstaan aangezien hierbij bepaalde aspecten, zoals gedrag en eigen regie, buiten beschouwing gelaten worden. Daarnaast wordt er uitgegaan van een perfecte staat van zijn. De definitie die je krijgt is afhankelijk van wie de vraag beantwoordt. Wat betekent gezondheid voor jou?

MIJN DEFINITIE

Voor mij betekent gezondheid meer dan alleen de afwezigheid van ziekte. Het is een gevoel van welzijn, van lekker in je vel zitten, van energiek zijn en je schouders onder het leven willen en kúnnen zetten. Positief zijn en denken. Goed voor jezelf zorgen en gezond eten horen hier voor mij onlosmakelijk bij. Of eigenlijk vooral. Hoe je je voelt is afhankelijk van hoe je voor jezelf zorgt, wat je eet en wat je drinkt en hoe je over jezelf denkt. Dit alles kan je lichaam en geest voeden of juist afbreken. Je gezondheid ten goede komen of juist schaden. Hoe zorg jij dat je gezond blijft?

Wil je een gratis kennismakingsgesprek of heb je een vraag?
Neem dan gerust contact met mij op.